به گزارش میراث آریا(chtn) پروفسور جعفر جعفری در مراسم بزرگداشت روز جهانی گردشگری گفت: توریستوندان از شهروندان میآید. توریست یک پدیده و صنعت است. توریست معنای بسیاری دارد و به معنی مهمانپذیری، مهماننوازی، آشتی کردن، آشتی ماندن، ناز کشیدن و عشق است و کسانی که در این حوزه کار میکنند عاشق این صنعت هستند.
وی ادامه داد: توریسم هیچ مرزی ندارد، صلح و آشتی میخواهد و تنها صنعتی است که از قیل و قال گریزان است. شاید تنها صنعتی باشیم که صلح دوست هستیم.
این دکترای انسانشناسی ادامه داد: توریسم جهانبینی و جهانی شدن است و گردشگری یعنی خلاقیت. کشورهایی که خلاقیت به کار میبرند در توریسم موفقتر هستند. هر هتلی یک سازمان ملل کوچک است و بیش از 30 ملیت زیر سقف آن هستند پس باید مدیریت تفاوتها را نیز در این زمینه انجام دهیم.
جعفری با بیان اینکه توریست به معنای زیباسازی و رقابت است، گفت: تمام کشورها در این زمینه با هم رقابت میکنند و به خودشان که طبیعت، ساختمان و... افتخار میکنند. ما نباید در این زمینه قانع باشیم زیرا که ایران کشور غنیای از لحاظ میراث فرهنگی است، اما در این زمینه حرفی برای گفتن نداریم و کشورهایی که میراث کمتری دارند موفقتر هستند.
وی با بیان اینکه دو کشور مسلمان ترکیه و مالزی جزو 10 کشور اول توریستپذیری دنیا هستند، گفت: ما نیز باید سهم خودمان را در این حوزه داشته باشیم. به نظر من بازنده آنهایی هستند که میگویند میراث داریم اما کاری نمیکنند. باید این درها باز شود. این میراثی است که به ما داده شده و باید ببینیم ما چه چیزی به آن اضافه میکنیم.
جعفری گفت: ما باید در توریسم چند زبانه شویم زیرا توریسم یک زبانه وجود ندارد و تنها در این زمینه تربیت کافی نیست. اگر میخواهیم سال آینده یک میلیون توریسم بیشتر داشته باشیم آیا نیروی انسانی لازمی را در این زمینه تربیت کردهایم؟ اگر تربیت کردهایم به چه میزان؟ ما قدرت کافی را داریم زیرا خواستن توانستن است پس باید آستینها را بالا بزنیم و برای رشد توریسم یک گام به جلو بگذاریم.انتهای پیام/